Kendini Tanıma Testi Değerlendirme







Kendini Tanıma Testi 


Değerlendirme


A olarak işaretlediğiniz cevapların her birine 0 puan verin. B olarak işaretlediğiniz her cevap için 2 puan verin. C olarak işaretlediğiniz her cevap için 1 puan verin. son olarak bu puanlarınızı toplayın. 

Eğer puanınız 40-50 arasında ise;



Sizi anlatan kelimeler: Gözü kara, rekabeti seven, kendini gösteren

İnsanlarla yarışmayı seviyorsunuz. Rekabet ortamlarında daha çok hırslanarak, istediklerinizi elde etmeniz gerek. Sürekli başarı isteyip, mükemmelliyetçi davranmanız en büyük dezavantajınız. Bu nedenle en ufak yenilgi sonrasında kendinizi kaybedip, nefretle dolabiliyorsunuz. Benmerkezci olmadığınızda her şey daha güzel olacaktır.

Eğer puanınız 25-39 arasında ise;


Sizi anlatan kelimeler: İnsanlara saygılı, iyi niyetli, isteklerini dengeleyen

Hem kendinize değer veriyorsunuz hem de başkalarına değer verdiğinizi gösteriyorsunuz. Hep bana diyen tiplerden değilsiniz. Herkesin hakları olduğunu bilip, insanlara gereken saygıyı göstermek iyi yönleriniz arasında. İstekleriniz olmadığında sinirlenmeyip, daha çok çabalayarak en iyi sonuçlara ulaşıyorsunuz.

Eğer puanınız 25 den az ise;


Sizi anlatan kelimeler: Arada kalmış, bağımlı

Karar verme aşamasında her zaman kararsızlık yaşıyorsunuz. Tek başınıza doğru kararlar veremediğiniz için genellikle başkalarının yardımlarına muhtaçsınız. Dünyayla ilgili sorun yaşamasanız da kendinizi gerçekten gösteremiyorsunuz. Gerçek başarınızı ortaya koyamıyorsunuz. Kendinizin farkında varmak, daha başarılı olmanıza ve özgüven kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar