PDR Başucu Kitapları




PDR’cilerin okuması gereken kitaplar arasında bir çok seçenek mevcut. İnternet üzerinden kitaplar hakkında benden öneriler istendi. İnternet ortamında gördüğüm önerilen yoğun kuram kitaplarının aksine, daha sade ve işlevsel olarak kullanabileceğiniz kitaplara yazımda yer vermek istedim. Bunun üzerine kendi okuduğum ya da adını duyduğum mutlaka okunması gereken kitapları bugün sizlerle paylaşacağım. Bu kitapları psikolojik danışmanların ve psikologların mutlaka okuması gerek. Bu şekilde alanınıza daha fazla katkı sağlayarak, bu alanda doyuma ulaşabileceksiniz. Kendinizi kitaplardaki olayları yaşamış gibi yetkin olarak hissedeceksiniz.

PDR’cilerin Okuması Gereken Kitaplar Hangileri?

PDR’cilerin okuması gereken kitaplar listesini aşağıda sıralayacağım. Bu kitapları okuyarak kendinize bir pay çıkarabilecek ve alan analizlerini kolay bir şekilde yapabileceksiniz. Hadi başlayalım J

1.İyi Hissetmek

Bu İyi Hissetmek kitabı psikolojik danışman ve psikologların mutlaka okuması gereken filmler arasında yer alır.  Kitabın yazarı David Burns olarak karşımıza çıkar. 412 sayfa olan kitabı okurken sıkılmayacak ve hayata bakış açınızın değiştiğini, artık daha da olumlu bakmak için çabaladığınızı fark edeceksiniz. Unutmayın! Mutlu günler sizi bekliyor. Her şeye rağmen iyi hissedeceksiniz.

2.Küçük Şeyler

Küçük Şeyler kitabı psikolog ve psikolojik danışmanların okuması gereken kitaplar arasında yer alan önereceğim ikinci kitap. Bu kitabın yazarı olarak Üstün Dökmen karşımıza çıkar. Alanımızda enerjisi ve bilgisiyle yer eden bu kişi, kitabında çocuk ve aileden bahsediyor. Aile ve çocuk eğitiminin detaylarını sade bir şekilde öğrenmek için bu kitabı okumalısınız.

3.Öfke Tuzağı

Öfke Tuzağı kitabı, Les Carter tarafından kaleme alınmıştır. Eğer öfke problemi ile ilgili bilgi alma ihtiyacınız var ise bu kitabı okumak sizin için işlevsel olacaktır.

4.Psikanaliz ve Sonrası

Bu kitap kişisel gelişim kitapları aksine ağır ve kuramsal bir dilde yazılmıştır. Engin Geçtan tarafından yazılan bu kitabı okuduğumda Psikanaliz ve kuramın detayları hakkında kalıcı bilgiler edindim. Günlük hayatta okullarda Psikanaliz uygulamasak, işlevsel olmasa da kitap, teorik olarak bilgi vermektedir. Teorik alanda bilgisini geliştirmek isteyen kişilerin baş ucu kitapları arasında yer almalıdır.



5.Duygusal Zeka

Bu kitap PDR dersleri içinde adı sıkça geçen kuramlaşmış konular arasında yer alır. Dr.Daniel Goleman tarafından yazılmış olan bu kitap aslında yüzyıllardır önemli olan IQ’nun aslında ikinci planda olduğunu, birinci planda ise EQ yani duygusal zekanın olduğunu göstermektedir. Duygusal zekası çocukluk çağlarında gelişmemiş olan bir kişi, Goleman ‘a göre ileriki hayatında da başarılı olamaz. Bu zeka gelişiminin düşük olması hem çevre ilişkilerini hem de meslek hayatını etkilemektedir.

6.Üstün Başarı

Bu kitap Acar Baltaş tarafından kaleme alınmıştır. Adından da anlaşılacağı üzere bu kitap, nasıl üstün başarının geleceğini, bunun için hangi yolun izlenmesi gerektiğini göstermektedir. Hızlı okuma yöntemleri, başarı teknikleri ve yöntemleri bu kitapta bahsedilen konular arasında yer alır.

7. Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır 

Kitap Ahmet Şerif İzgören tarafından kaleme alınmıştır. Yazılarının büyük olması ve kitabın ince olması okunma isteğini arttırıyor. Eğlenerek faydalanacağınız bu kitapta tecrübeleriniz ve hayatınızdaki her kavramın ne kadar önemli olduğundan bahsediliyor.

8.Negatif Limanlardan Pozitif Sulara

Bu kitap ünlü kişisel gelişim uzmanları arasında yer alan Oğuz Saygın tarafından yazılmıştır. Seminerde kendisiyle tanışma fırsatı buldum. Ondan aldığım yaşam enerjisini aynı zamanda kitaplarına yansıtmış bir kişi. Bu kitapta aslında herkesin başarılı olabileceği ve bunun içinde ilk olarak bir hedef belirlenmesinin gerekli olduğunu anlatıyor. Bu şekilde hedefi olan herkesin başarılı olacağını belirterek, NLP’nin de yardımıyla insanlara motivasyon kaynağı oluyor.

9.Her Şey Seninle Başlar

Bu kitap Mümin Sekman tarafından kaleme alındı. Kitap dili sade ve yazılarında büyük olması sebebiyle eğlenceli bir şekilde okuyabileceksiniz. Yaşadığın her şey seçimlerinin sonucudur. Bu nedenle güzel şeyler olmasını istiyorsan seçimlerini de ona göre yapmayı dene.



10.Sınırsız Güç

Bu Sınırsız Güç kitabı Tony Robbins tarafından kaleme alındı. İlk elime aldığımda lise dönemindeydim ve kitap kalın olduğu için devam ettiremedim. Üniversite yıllarında alanıma faydası olacağını düşünerek okumak istedim. Yazıları küçük ve kitabın sayfa sayısının fazla olmasına rağmen yazar kişisel gelişim alanında öncüler arasında yer alır. İçerik olarak donanımlı olan bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.

11.İletişim Çatışmaları ve Empati

Bu kitap Üstün Dökmen tarafından yazıldı. PDR öğrencileri ve PDR mezunlarının en çok kullandığı kavramlar arasında yer alan empatinin her ayrıntısına değinilmiş, günlük hayatta işlevsel olarak kullanarak iletişim çatışmalarının nasıl yok edileceği anlatılmıştır.

12.Aile ve Çocuk

Bu kitap Atalay Yörükoğlu tarafından yazıldı. Bu kitap da önerebileceğim kitaplar arasında yer almaktadır. Eğer 0- 12 yaş arasında bir çocuğunuz varsa bu kitap size çok faydalı olacak. Diğer kişilerinde çocuk ve aile hakkında bilgi edinmesi için kitabı okuması gerekli olmaktadır. Kitapta aile hakkında bilgi analizler ve çocukların tepkileri, o dönemlerde nasıl olduklarıyla ilgili bilgiler yer almaktadır.

Okuduğunuzda size bir artı katacağını düşündüğüm 12 kitabı kaleme aldım. Sonraki günlerdeki bir yazımda önerdiğim kitaplara devam edeceğim. Şimdilik bunları okumanız faydalı olacak.


Önemli gördüğünüz başka kişisel gelişim kitapları varsa yoruma ekleyebilirsiniz. PDR’cilerin okuması gereken kitaplar şimdilik bu kadar. Kolay gelsin J


Popüler Yayınlar